İMAJ ALGI VE MARKALAŞMA YÖNETİMİ

Etkili, saygın, sevilen özlenen ve çok kazanan biri olmanın yolu ‘İmaj, algı ve markamızı iyi yönetmekten’ geçer. İmaj konseptinin ana dayanağı algılama ve algılanmadır. Bu bileşke üç yoldan oluşur.

Şahsımı nasıl algılıyorum.

Yöremde çevremde nasıl algılanıyorum.

Nasıl algılanmak istiyorum

İçten dışa ilerleyen bu adımlara “Algı/İmaj ve Marka Yönetimi” adı verilir. Bakışlarımızdan, duruşumuza, sarf ettiğimiz sözlere, kelimeleri doğru telaffuzumuzdan beden dilimize, kadar pek çok ayrıntıyı içerir. Kıyafet  eşya ve logomuzda kullandığımız renklere kadar uzanır. Olumlu bir şahsi, kurumsal imaj kendinize ve  şirketinize olan özgüveninizi artırır. Şahsınızın ve dostlarınız kendilerini daha iyi hissetmelerine neden olur.

Bu bir değişim/dönüşüm hikâyesidir. Adımlar hızlı, uzun, zorlu, çetin veya keyifle atılmalıdır. İnanç ile başarıya odaklanmalıdır. Öz imajımız ile algılanan imajımız arasındaki uyumsuzluk imajımızdaki çelişkiye işaret eder.Şahıs ve kurumların algı/imaj ve marka yönetimini geliştirmek için bir çok neden mevcuttur.

İş yaşamında iyi bir imaj oluşturmak

Kariyer hayatında iyi bir imaj var etmek.

Yeni bir iş geliştirmek

Şahsi markasını ortaya koymak

‘İmaj’ hangi sebeple olursa olsun; ana fikir insanın var oluşunu sergilemesidir.

Özünü yansıtmayan görüntü, doğru algılanmaz.. Dosdoğru algılanmak için bireyin önce öz imajını yakalaması çok önemlidir. İçten dışa atılan ‘imaj’ adımlarının ve sabırla yükleyeceği bilgi, ustalık ve maharetleri doğru tespit etmeliyiz. Aşağıda sayıldığı şekilde devam etmeliyiz.

İlk adım: Algı ve manâ; Oldukça kalabalık bu alemde şahsımızı yöremizi ve çevremizi nasıl algılıyoruz.

2.Adım : Saygınlık ve İmaj Yönetimi: Ne şekilde anımsanmak istiyoruz.Bireyin ana sorunu algı yönetiminden sonra özünü dışa nasıl ileteceğidir. Bu sebepten dolayı itibar olgusu ile imaja bakmak özündeki manâyı iletmek şarttır

3.Adım: İletişim; İmajı var etmek için yazılı, sözlü veya  sözsüz şahsımızı nasıl ifade ettiğimiz çok mühimdir. Bu neden icabı;  doğru kelimeleri kullanmak için doğru bir duruş gerekir.

  1. Adım Beden Dili: İletişimin ana damarı olan beden dilini etkili bir imaj yönetiminde çok iyi kullanmak lâzımdır.
  2. Adım: Stil geliştirmek; Şahsi özünü bulan birey bunu hayt ve egiyim kuşamı ile içselleştirmelidir. Şahsına nevi, şahsi rengini oluşturmalıdır. Sırf bu amaçla renklerin dilini öğrenmek iyi bir yol gösterici olur.
  3. Adım. Markalaşma; Şahsi markasını oluşturan her karakter, hangi ortamda şahsını arz-ı endam edecek ise o ortama uygun görsel ve dijitaller geliştirmelidir. Özellikle sosyal mecralarda şahsi stilini göstermek için en doğru kanallar,  en iyi sistemlerden işin ustalarından yardım almalıdır. Linkedln ve İnstagram ve benzeri portalları en etkin şekilde kullanarak kişisel portolfolyo oluşturursanız fark edilen şahsiyetlerin başında gelirsiniz.

Algı/İmaj ve Marka Yönetimi ile ilgili aldığınız danışmanlıklar sizleri olmak istediğiniz karakterlerle en hızlı ve doğru bir şekilde buluşturur.

İmaj ve Algı Yönetiminde kimler danışmanlık almalıdır.

Profesyonel İmaj ve Algı Yönetimi Danışmanlığına başvuru için belirli bir sınırlama yoktur., Kendisini geliştirmek isteyen her birey, kurum ve kuruluş alabilir.

İlk sırada;

Yöneticiler

Çalışanlar

Öğrenciler

Kariyer yapmak, saygı ve sevgi görmek kaliteli kazanç ve yükseliş isteyen herkes

Neler Almalısınız

Kişisel Algı Yönetimi

Kişisel İmaj Oluşturma

Kişisel İmaj Yönetimi

Etkili İletişim Süreci

Stil Oluşturmak

Markalaşmak

Kişisel/Kurumsal Markalaşmak

Dijital Markalaşmak

Unutmamamız gereken sayılan, sevilen  ve aranan, özlenen ve çok kazanan biri olmanın tek yolu ‘İmaj, algı ve markamızı iyi yönetmekle doğru orantılıdır. İmaj konseptinin ana dayanağı olumlu veya olumsuz algılama ve algılanmadır.

Her birimizin, her kurum ve kuruluşlarımızın olmasını istedikleri fotoğraf ve düşüncelerle en iyi şekilde algılaması ve algılanması dileğiyle

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir